There was an error in this gadget

Monday, April 26, 2010

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak...

Pada petang ini, pada pukul 5.00 petang akan berlangsungnya perlawanan persahabatan bola sepak antara SMK Sg Kruit menentang SMK Trolak. Perlawanan ini melibatkan antara staf kedua-dua sekolah. Diharapkan pihak sekolah SMK Sg Kruit akan mencapai kemenangan. Keputusan akan dikemaskini secepat mungkin. Salam Cikgu Di Hati.

Guru Pelatih & Kaunselor Pelatih bersama-sama menyiapkan mural

Kesemua Guru Pelatih telah diberikan ‘projek’ oleh pihak sekolah untuk menyiapkan mural dikawasan sekolah. Mural ini merangkumi didalam dewan, papan kenyataan dan laluan pejalan kaki. Semoga ‘projek’ ini akan dapat diselesaikan mengikut masa yang telah ditetapkan. Salam Cikgu Di Hati.


Cikgu Robin & Cikgu Suhairi
Cikgu Azwa & Cikgu Robin

Cikgu Naim, Cikgu Azwa & Cikgu Robin
Jejaka Terhangat....Cikgu Saha, Cikgu Azwa & Cikgu Robin...

Cikgu Rafidah...


empat sekawan....

Lawatan Sambil Belajar

Pada 24hb hingga 25hb yang lepas, pihak Unit Bimbingan & Kaunseling telah mengadakan Lawatan Sambil Belajar ke beberapa tempat yang menarik yang boleh dilawati. Antara tempat yang telah dilawati adalah Pusat Sains Negara, Muzium Negara, USIM, Nilai dan Genting Highland. Diharapkan kepada semua murid-murid yang menyertai lawatan itu akan mendapat maklumat dan ilmu yang berguna untuk digunakan pada masa akan datang. Semoga segala kekurangan dan masalah yang timbul semasa lawatan ini tidak disimpan dalam hati. Ambik yang baik dan buang yang buruk. Semoga pada masa akan datang, pihak Unit Bimbingan & Kaunseling SMK Sg Kruit akan dapat mengadakan lawatan seperti ini lagi. InsyaAllah. Salam Cikgu Di Hati.


Cikgu Naim & Uchi...

Faezzie & Azreen 'mencover' muka gemuruh...

Cikgu Robin & Syahmie


Cikgu Rafidah sebelum 'berlepas' ke 'angkasa'..hehehe

Gambar kenangan tanpa Cikgu Azwa kerana Cikgu Azwa ambik gambar ni...

Kerjasama dengan Unit Bimbingan & Kaunseling

Pada 10 April yang lepas, pihak Unit Disiplin telah mengadakan Kursus Kepimpinan Pengawas Fasa 1 di sekolah. Kursus kepimpinan pengawas ini telah mendapat kerjasama dengan Unit Bimbingan & Kaunseling melalui 2 orang kaunselor pelatih. (Cikgu Khairul Azwa dan Cikgu Robin). Selain itu juga antara guru yang telah terlibat adalah Cikgu Badrul dan Ustazah Latifah. Semoga kursus kepimpinan fasa 1 ini akan mendapat mencapai objektif yang telah ditetapkan. Salam Cikgu Di Hati.
Latihan Kebakaran...Unit Bomba & Penyelamat Bidor
Pada 24hb Mac yang lepas, pihak sekolah telah mengadakan Latihan Kebakaran yang telah mendapat kerjasama daripada Pihak Bomba Kawasan Bidor. Pihak sekolah ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada unit bomba dan penyelamat terutamanya ibu pejabat kawasan Bidor kerana telah memberikan kerjasama yang penuh semasa melakukan latihan kebakaran ini. Semoga kerjasama ini akan terus dapat dijalinkan pada masa-masa akan datang. Salam Cikgu Di Hati.


Pihak Bomba sedang menyalakan api

Antara gelagat murid 'menyelamatkan' diri daripada kebuk pemadam kebakaran


Ceramah yang disampaikan oleh Pegawai Bomba Kawasan Bidor

Sunday, April 25, 2010

Lawatan Sambil Belajar Tahun 2010
Health Tip of The Day